recept!

Ett jättesmarrigt recept på kladdkaka, lite kladdigare och mycket godare!



Jag renskrev receptet istället för man såg inte var det stod på bilden.


Apelsinkladdkaka med amerikanska blåbär (eller vad man nu vill ha till)

2 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
0,5 dl kakao
1,5 dl vetemjöl
150 g smör

Apelsinchokladtryffel
1 dl vispgrädde
finrivet skal från en apelsin
200 g finhackad mjölkchoklad (jag tog marabou)

Gör så här:
Rör ihop ägg med socker. Sikta vaniljsocker, salt, kakao och vetemjöl. Tillsätt smöret och rör ner smeten slät och fin med hjälp av en slickepott. Häll smeten i en smörad och bröad bakform och grädda i mitten av ugnen i 150 grader, ca 30 min. Koka upp grädden till tryffeln tillsammans med apelsinskalet. Rör ned mjölkchokladen och rör tryffeln slät. Häll ut apelsinchokladtryffeln över kladdkakan och låt kakan stelna i kylen över natten.

Servera med vad du själv vill ha till, ett tips är grädde eller vaniljglass.

Kommentarer
Postat av: Ingrid

mmm...supergod kladdkaka som vi fick äran att njuta av flera ggr i sommar...

2010-08-20 @ 14:11:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0