Torsdag igen.. min palthistoria

Veckorna går fort nu! :) Den här veckan har bara rusat förbi hittills. Måndags klev jag upp i tid och var beredd på att åka och jobba då pappan ringde och berättade att pojken var sjuk och att han var hemma från jobbet med honom även på tisdag. Men eftersom han var på bättringsvägen så bestämde vi att på onsdagen skulle jag vara hemma med honom en dag så han fick vila från dagis en extra dag. Och så blev det, så igår var jag där redan klockan 8 och tog hans om pojken fram till 17 som vanligt :) Det var roligt att det gick så bra, roligt att få "träna" att ha hand om ett barn en hel dag så man får känna på det lite. Det är ju inte samma på dagis, då är man fler vuxna och har inte hand om ett barn exakt hela tiden, utan där växlar det ju. Trodde att dagen skulle bli lång då vi skulle vara hemma en hel dag med varandra, men det gick fort!

Först lekte vi med hans lilla kassapparat, låtsasmat och massa köksgrejer, riktigt roligt faktiskt! :D Sen byggde vi lego, som jag också gillar att göra! Sen var de lägga pussel som gällde.. ja en hel del lek fram till lunchtid då vi åt lasagne. Sen var de dags för lilla pojken att sova en stund, han var riktigt trött. Så då bäddade jag ner honom i vagnen och ställde ut den i snöstormen som va här igår! :o Men jag såg till att vagnen stod under tak och i lä så mycket som möjligt. Han somnade direkt och jag gick in och satte mig vid datorn lite.

Den där babyvakten prasslade till lite nu och då och jag fick för mig att gå ut och kolla varje gång. Gick säkert ut 5-6 gånger totalt, men det var ju bara blåsten som gjorde att det prasslade. Typiskt:p Lite smånojig att han skulle ligga vaken och vara ledsen för att jag aldrig hämtar honom. Så de va därför jag gick ut gång på gång även fast han sov hela tiden. Två timmar tror jag han sov, sista gången jag gick ut och kollade så var de som att han var påväg att vakna så bara jag tittade på honom några sekunder så öppnade han ögonen. :)

Då gick vi in och tittade lite på barnprogram på tvn.. å sen kom yngsta tjejen hem från skolan med en kompis. Då satte vi oss tillsammans med dom och åt mellis :)

Sen var de lite tv igen, och busade lite, tittade på traktorn som plogade gatan utanför.. å sånt.

Vid halv 5 började jag förbereda för middag, vi skulle äta palt! Jag berättade för pappan att jag aldrig hade ätit det förut, så det skulle bli spännande! Visste inte ens hur det såg ut :D Men det var mycket godare än vad man kan tro! Mums! Jag tycker att själva ordet Palt låter rätt äckligt annars faktiskt.. som nån "gamm-mat" ;)
Men de var ju gott, påminde lite om potatisbullar, fast det var mycket godare! Svårt att beskriva. Det ser inte så gott ut heller, men dom som inte har smakat borde göra det :)
Jag stekte palten i jättemycket smör, för de skulle man tydligen ha, smöret sugs in i palten så man får fylla på lite i stekpannan hela tiden. Pappan sa att om man gör palt på riktigt sätt så kokar man den, de har jag svårt att tänka mig är gott.

Sökte på Palt å fick fram det här:
"Palt är en maträtt som tillhör den traditionella svenska husmanskosten, mest förekommande i Norrland.

I norra Sverige tillagas palt av rå, malen (eller finriven) potatis, som blandas med mjöl och salt till en någorlunda hård smet. Av denna smet formas runda bollar (paltarna) som fylls, oftast med fläsk men även andra fyllningar förekommer. Paltarna kokas i rikligt saltat vatten. Det går även att göra platta paltar utan fyllning, dessa kallas flatpalt. Palt görs oftast på enbart vetemjöl då oftast benämnd "pitepalt". Men även en blandning av vete och korn- eller rågmjöl förekommer ofta i västerbotten då kallad "grå palt" Det finns ett flertal varianter på recept för palt."

Jag tror vi åt palt som var gjort av vetemjöl, för den hette pitepalt iallafall, men de var fläskfyllning i. Det var gott, då behövde man inte ha bacon till. Dom är formade i bollar. Hm, nu pratar jag som att ingen borde veta vad det är för mat, men jag visste ju inte så. ;)

 

Jaja, nu är det dax för mig att åka iväg och jobba igen :)


God morgon

Nu är jag snart klar för att ge mig iväg för att jobba! Det blir en heldag med pojken som varit sjuk nu några dagar så jag har inte jobbat måndag och tisdag som jag annars skulle ha gjort. Men idag är han bättre och ska få vara hemma med mig istället för sin pappa. :) Spännande å se hur det går med så många timmar tillsammans. Vi får nog hitta på en hel del för att inte bli uttråkade! Hehe. :)

Nu ska jag borsta tänderna och fixa lite innan jag går till bussen.

Jag fick en idé idag då jag var hungrig..

Är det muffins..eller är det ungspannkaka? ;)





Ugnspannkaka i mina kära muffinsformar! ;) Haha! Vilken briljant idé va! Mycket gulligare och roligare att äta då! Man skulle kunna tro att jag är ett barn! Nu var det mest en kul idé :) Men tänk om jag hade varit liten, det hade ju varit en dröm för mig det här :)
Jag som var så dålig på att äta mat då också.. å det är klart man vill äta då det är roligt att äta.
Fast måste säga att pannkaka i vilken form som helst bangade jag aldrig! Den maträtten låg högt uppe på listan, typ plats nr1! ;)
Tror alla barn skulle gilla den här varianten iallafall. Men det ser så mycket onyttigare ut bara för att det liknar små bakelser! Inte för att det är nyttigt annars heller då..
Kanske inte ska göra det hos familjen nån gång direkt, nästan för bra för att vara sant i barnens värld (och min). ;)

Nej nu är jag för mycket.

Ska gå och sova nu så jag orkar upp imorgon. :)
Blir en prommis och sen gå till Ica för att köpa en inpackning till mitt hår, det är så torrt och risigt nu :s
Sen ska jag ju jobba också! :) Roligt.

Lördag!


Nu sitter jag med hörlurar i öronen och tittar på Lets Dance på tv4 play, glömde bort å titta igår! Har lurar i öronen eftersom Andreas spelar poker och läser i en bok samtidigt och jag vill ju inte störa. :) Jag tror nästan att han försöker bevisa för mig att han kan göra två saker samtidigt ;) Jaja, jag lyckades iallafall glömma att jag hade lurarna i. Började kommentera som vanligt, sen kom jag på mig själv "oj jag har ju lurarna på mig å du vet ju inte vad jag snackar om" :p Haha! Kanske inte så kul men jag gav iallafall ett asgarv för att det är så typiskt mig. :D

Igårkväll satt jag, Andreas och Rikard å tittade på en Wallander, å jag och Andreas åt jättegod mat till det :) Fläskfilé, klyftpotatis som vi gjort, och smarrig sås och sallad till :) Mums! Ikväll blir det istället lite gnocchi pasta, stekt bacon och skinka och en jättegod ostsås till det :) Det är väldigt gott tycker vi.

Nyss var vi ut på en liten kort prommis för att jag kom på förrut idag att jag ville ta en frisk promenad innan det blev helt kolsvart ute. Men jag var för dåligt klädd och frös så det blev en ganska kort med frisk promenad istället ;) Nästa gång tar jag på mig överdragsbyxor.

Veckan på jobbet har gått bra också, jag jobbar ju bara måndag till torsdag så det går rätt fort så är det slut på veckan tycker jag det känns som. Fast bara å bara kanske det inte är, bara en vardag jag inte jobbar ju, men det är väl pga mina korta arbetsdagar på 3 timmar som gör det ;) Men jag klagar inte, jag trivs hur bra som helst! Fast skulle lätt kunna vara där längre om det behövdes! :) I torsdags passade jag på att ge ena dottern en liten födelsedagspresent eftersom hon fyller år idag. Tror hon blir 7 år, är inte riktigt säker! Hon fick en söt liten lipsyl som jag själv skulle vilja ha faktiskt:p ser ut som en bakelse. Sen fick hon en småtjejstidning också (Julia). Tror nästan hon blev gladare för den! haha :D Det är så att jag har inte så jättebra koll på döttrarna eftersom min uppgift är att ta hand om sonen.

Nu ska jag kolla vidare på Lets Dance ;) Sen blir det mat, Robinson och en "gnutta" godis.


En bild på oss, bara för att det är så tråkigt utan nån bild.. :p

Ny vecka

Nu i veckan börjar jag jobba på riktigt kan man säga :)
Så jag ska ta och duscha nu, sen fixa busskort och åka iväg till Bergnäset och hämta en förhoppningsvis lika glad pojke som i torsdags på dagis :) Det har ju gått några dagar nu så vi får se hur det går idag :)

Cupcakes

Viktoria bakar cupcakes för första gången. :)

Trodde de skulle bli snyggare, men ganska fina blev dom ändå. Jag gillade inte smaken på frostingen, det blev för mycket sån smak för mig, men den har fått bra betyg. Smaken är som baken. Men enligt mig så ser dom godare ut än vad dom är. :)












Receptet:

Kladdkaksmuffins
Till ca 15 muffins behövs

2 ägg

2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0,5 dl olja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g mörk choklad (gärna med 70 % kakaohalt)

Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Smält smöret, häll i olja och sirap, blanda det med äggsmeten.

Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Smält chokladen och blanda ner den i smeten.
Fyll muffinsformar till 2/3 med smet.
Grädda i 175 grader i mitten av ugnen 12-15 minuter.
Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut ur ugnen.


Vitchokladfrosting/glasyr
Till ca 15 muffins

  • 200 g vit choklad
  • 200 g Philadelphiaost, färskost naturell

Så här lagar du Vitchokladtopping topping frosting med vit choklad:

  1. Bryt den vita chokladen i bitar och lägg i en bunke. Smält i mikro och rör då och då. Eller smält i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Ställ den vita chokladen åt sidan att svalna till lite över rumstemperatur.

  2. Rör osten krämig i en skål och rör ner den mjuka vita chokladen.

  3. Ställ in vitchokladtoppingen och låt den stelna i kylen.

  4. Bred toppingen över bakverket när det har svalnat med en slickepott.

Lat, varning för klagan ;)

Nu är jag lite trött faktiskt, vi har tvättat handlat och latat oss idag :)
Bjöd Keno och Rikard på tacos också, som belöning för att de hjälpte oss att bära packning från bussen i söndags! :) Känns inte som att jag varit här så länge, snart en hel vecka sen! Å jag har inte varit hem än :S Tänker varje dag att jag ska å hem, men ja vet inte vad jag ska göra då jag väl är där ^^ Inte för att jag gör nåt speciellt hos Andreas heller. Sitter väl mest framför den här.. ;)
Å sen har ingenting i kylen där heller, så ska ja gå dit så måste jag handla. Jag är nog bara lat! :P Här är det så nära till ica också, haha! Sen måste jag ju bära med mig alla väskor! Åh vad gruvsamt å konka med dem igen! Hatar att släpa på massa packning, speciellt om alla väskor är trasig på ett eller annat sätt! Eller jag tror faktiskt att alla 3 saknar ett hjul! En av dom har det tydligen blivit hål i också, så det samlas jättemycket grus där i, så då man sätter ner väskan på golvet så får man en stor grushög där! Men det är ett tyg i väskan också så jag har ju inte grus bland all packning. En rejäl resväska är något jag borde köpa för mina födelsedagspengar! Nu kom jag på det också.. 

Jag hör ju att jag måste sluta vara så lat, jag som skulle börja träna på gym å allt..
Vill fortfarande göra det, så det är bara frågan om när jag ska kolla upp det där med gymkort. Vill helst ha klippkort på tio gånger (eller nåt) till och börja med, men vet inte om det finns sånna kort där. Tänker inte köpa ett månadskort iallafall, de kommer jag aldrig att tjäna på känns det som, eftersom jag kanske inte kommer vara så himla duktig på att gå dit för ofta om jag känner mig rätt.

Jaja, nu bestämmer jag att imorgon ska jag iallafall gå hem! Å träffa Hella och Anders som jag inte sett på riktigt läänge nu. De har förresten fått en lägenhet nu som ligger hur nära Andreas som helst. Roligt :)

Och en sak till som jag ska göra imorgon är att baka cupcakes! Spännande, jag har aldrig gjort det förut! Känner på mig att jag kommer göra det fler gånger ;) Jag har nästan allt som behövs!

Okej, jag ska börja vara duktig nu.

Luleå idag

Var bara tvungen att fota då jag såg det här utanför fönstret imorse..
Kvalitén på bilderna är kass men ni ser ju ändå hur det ser ut, fast mycket finare i verkligheten. :)












Snabb uppdatering

Dagen gick kanonbra! Pojken blev glad då jag kom till dagis å skulle hämta honom, han tog mig direkt i handen å skulle klä på sig och gå hem. Mycket uppskattat att det bara går som på räls! :) Pojken blev väldigt glad över sin present och stod länge helt stilla och faschinerades av de "pruttar" han fick till med sina små fingrar i leran. Å varje gång det lät så asgarvade han! :D haha.
En till grej som gjorde mig förvånad idag var då han hade gjort nummer 2, jag fick utan protest byta blöjan på honom. Det kanske var för att pappan inte var hemma, eller så accepterar han att jag gör det nu. :) Skönt att jag slapp en ledsen pojke iallafall, hoppas det fortsätter så! :)
Nu var första arbetsveckan avklarad! :) Längtar redan till nästa! :D

Nu har Andreas hoppat ner i sängen före mig igen, han är så snabb med det där! Så nu är det dags för mig att också gå och sova. Natti natti!

Konstig dröm igen

Inatt drömde jag att Amanda körde bil, hon hade alltså körkort! Å vi åkte bland massa berg, å på bergen så stod det massa hjortar (eller nåt liknande djur), vissa var i normal storlek, men många var fasen stora som dinosaurier!

Tänk att den lilla är i normalstorlek, de stora bjässarna var stora som hus!
Å då vi åkte där bland bergen och de där djuren så var vi påväg till nån match tror jag, för senare så var vi på ett ställe där det luktade konstigt minns jag, typ svett, å jag stod så klart bland godiset i kiosken! Tror det var jag som hade hand om det.

Det var då Andreas berättade för mig om en kvinna som kört på en älg utan att känna nåt som jag kom på lite av vad jag hade drömt inatt! Nu har jag bestämt mig för att ha ett papper bredvid sängen så jag snabbt kan skriva ner det jag drömt utan att hinna glömma bort det. haha:D För jag har verkligen sjuuka drömmar! Vem som helst kan dyka upp där! Å nu sen jag kom tillbaka till Luleå har jag kommit ihåg mina drömmar varje natt, synd att jag inte skrivit upp dem, för nu minns jag inte längre. Bara att det var nån tjej med som typ gått på lagga eller nåt :S vet inte varför hon var med, å sen minns jag en till kille, men vågar inte skriva vem, haha! Jag vill inte drömma om de här personerna, det är helt konstiga saker som händer bara.

Resväskan tillbaka, jobb, present å mer jobb?

Blev lång rubrik de där ;)

Igår kom jag plötsligt på att en av alla mina resväskor jag hade med mig från timrå i söndags var borta! Så idag ringde jag och efterlyste den i Haparanda eftersom det var dit bussen åkte. Bara det att vi fick ju byta buss två gånger innan vi var framme, å redan första gången vi bytte buss å tog ut alla våra väskor så fotade jag högen av alla väskorna tillsammans, å det kom jag på då igår då jag nyss kommit på att den saknades. Så jag tog bara fram fotot där för att titta om den var med, men det var den inte! Så nån har alltså flyttat över min väska till ersättningsbussen eller så har den åkt med bussen som gick sönder :s Jag har ingen aning! Men idag ringde jag upp bussstationen i Haparanda å fick prata med en trevlig karl som hittade väskan där å såg till att den fick åka med nästa buss till Luleå! Äntligen tillbaka, jag som hade nästan hela väskan fullproppad med kläder. Så min väska har varit med om världens resa nu! :D haha.

Direkt efter jag och Andreas gått och mött upp bussen och hämtat väskan så var det bara för mig att gå till bussen för att fara å jobba (tycker fortfarande de känns konstigt att kalla det för jobb) :) Har bara roligt och mysigt där, å det är väl bra! :D Idag testade jag att hämta honom själv på dagis, förväntade mig att han skulle bli lite tjurig å vilja att pappa också var där, men till min förvånan så gick det superbra! Han till och med sprang och mötte mig i dörren :o gud vad bra det känns att han verkar tycka om mig :D Sen gick vi in och tog av oss och satt och busade lite med hans leksaker och efter det gick vi ut och åkte snowracer och spark, pappan var också med. :) Efter det var det dags för middag å sen var arbetstiden över. Imorgon testar vi en dag utan pappan, hoppas det går lika bra som det gjorde idag, så tror jag inte det blir några problem. Just nu är det bara byta blöja som är trixet, han vill inte låta mig göra jobbet :p Men det kommer nog det också. Å idag tilltalade han mig vid namn för första gången, "oja" heter jag:) Så fint! Innan har han bara pekat på mig ;) Fy vad jag trivs bra hos denna familj, det är rena rama drömmen att få vara där! :)

Imorgon fyller pojken 2 år, så jag köpte en liten present till honom idag.


Det är en liten nyckelring med en hink med pruttlera i ;)
Tror ni han kommer skratta år den eller? :D Det tror jag!
Å lite godis måste man få äta då man fyller år :p

Mer jobb?
Ja det är en till familj som kontaktade mig idag och vill ha barnpassning ibland på dagtid, ca 3 dagar i veckan.
Två söner, 2 och 1 år. Så vi ska höras mer om det imorgon och redan på måndag ska jag passa dem en sväng då mamman ska uträtta några ärenden. Som jag fattade är det mestadels kortare stunder det behövs någon som tar hand om barnen. Å de bor ju nästan grannar med oss också, så det blir nog bra. Barnen står på kö till dagis å ska få börja i April tror jag det var, så det är tills dess jag ska få passa dem ibland på förmiddagarna. Å eftersom jag är hos den andra familjen på eftermiddagarna så är det ju inga problem.

Nu ska jag krypa ner i sängen, Andreas har redan lagt sig och verkar nästan ha somnat. Så ja ska passa på å snusa på han lite nu:P haha. Han är extra söt så han sover :)


Första jobbveckan/inskolning

Idag klev jag upp tidigt :D Känns skönt! Varit vaken sen 7.30 nu. :) Åt rejäl frukost och tittade på Medium tillsammans med Andreas. Mysigt. Fast jag sitter fortfarande i morgonrock, bara för att den är så himla mycket mysigare än kläder! Tack för den svämmo å sväffa!! haha :D de va Andreas som kom på å kalla er för det.

Ringde nyss till csn och frågade hur man fixade så man bara får bidrag å inte tar lån. Så fick jag en guidtur på deras hemsida och fixade det. Skönt att man gör nån nytta iallafall, å nu slipper jag betala tillbaka så mycket pengar till dem sen. Behöver inte ta lån eftersom jag kommer jobba nu, å man vill ju inte ta lån i onödan?

Nu ska jag nog snart ta en dusch så man känner sig lite piggare å fräschare. Sen blir de till att hoppa på bussen vid två och åka och jobba. :) Roligt att man har jobb som man tycker så mycket om, men ja vet inte om de känns som ett jobb heller :) Det är ju bara roligt! Igår gick jag och pappan i familjen och hämtade sonen på dagis, å de kommer vi göra tillsammans idag också, sen ska jag testa hämta själv på onsdag, fast pappan ska vara hemma då också. Sen på Torsdag ska inte pappan vara hemma utan då testar jag att vara ensam med honom. Fast hans systrar kommer nog också vara hemma så helt ensam blir vi ju inte. :) Det är nog bara bra, till och börja med iallafall. Han blir två år på torsdag också. Funderar på att ta med en liten present, även fast de ska fira honom till helgen då mamman kommer hem.

Jaja, nu ska jag som sagt duscha.

Äntligen framme efter en heldag på kustbussen

Den 8½ timmes resan tog istället 10 timmar, buss n1 pajjade, buss nr2 körde inte hela vägen å buss nr3 körde oss äntligen till vår sista hållplats. Herregud vilka problem man kan ha med bussarna! Skönt att man äntligen är framme iallafall :)

Fick god mat av min älskling när vi äntligen kom fram <3
Å nu är man nyduschad å ren som aldrig förr känns det som :) Småfint.


Jag är trots allt nöjd med min födelsedag :) Det känns inte så märkvärigt att fylla år heller så. :) Nu ska ja nog börja ta mig mot sängen å sova. :) Imorgon ska jag äntligen börja jobba! Härligt!

Födelsedag och bussfärd

Fyller tydligen år idag igen, kändes som jag nyss blev 20. Det här året gick superfort!

Fick massa fina paker igår, tack Farmor & Bosse, Mormor & Stefan, mamma & pappa, moster Beckan & Örjan, & moster Astrid för de fina paketen :) Å de andra som uppvaktade mig och Saga igår.

Om en timme sitter jag på bussen där jag kommer tillbringa 8 och en halv timma av dagen ;)

Viktoria 21 :p

Packa väskan

Nu packas det för fullt! Skitjobbigt och jag kommer ha minst en väska mer när jag åker hem än jag hade då jag åkte hit, toppen. Nu blire filmmys å gotta i soffan med mamma pappa å antiiee ;)

Snart 21 :S

Imorgon är jag 21 år :o vad snabbt det går! Jag tycker inte om att fylla år riktigt, man blir ju bara äldre å äldre å det förväntas mer och mer av en. Sen är jag lite rädd för att bli gammal redan nu :p Jag är inte inställd på att fylla år, tyckte jag gjorde det nyss ju :o

Det var meningen att vi skulle vara ute hos min kusin Saga å dem nu, för hon fyller 15 och vi tänkte slå ihop vårat firande å ha det tillsammans där ute hos dem eftersom jag åker tillbaka till luleå imorgon. gruvar mig på nåt sätt, men ändå inte. Till saken, Amanda å Ida skulle spela match i skönsberg å tog våran lilla micra "ericabilen" men nånstans på motorvägen tog det stopp! Den dog å bensinen va slut :o Så mamma å pappa åkte dit å satte sig i varsin bil å fick bogsera. Så nu är vi sena, å jag är tydligen en tidsoptimist vare sig jag vill eller inte, för jag ringde å sa till farmor att vi blir en halvtimme sen, men mamma tror snarare en och en halv timma. Skit samma :p

På måndag ska jag börja jobba :) Det ser jag verkligen framemot. Sen längtar jag otroligt mycket tills jag ska flytta till Andreas, det blir ju inte för ens i slutet på februari men ändå. För dem som inte vet så bor han med en kompis i en 3:a. :) Å jag tror det kommer att gå bra att bo tillsammans med dem, för jag är ändå uppe i dem mest hela tiden känns det som. Jag och Andreas har varit tillsammans i över ett år å de känns som att vi känner varandra utan å innan redan nu, även om det inte är så.

Gruvar mig bara lite inför bussresan imorgon, önskar jag hade haft kvar min bil nästan ;) Men det kostar ju.

 

<3

Nu var de längesen

Har inte tagit mig tid å skriva åt på länge nu ser jag! :P
Så mycket annat som varit roligare än det :) Så de är ju bra.
Sist var det innan jul nån gång. Å sen dess har jag väl lite å dela med mig av..


Anton fyllde 15 år den 18e december.



Anton fick ett armband av Amanda. Han fick en tröja av mig.



Här firade vi mormor som fyllde 71 :)






Bakade lussebullar en natt med Amanda, Anton och Patrik:
Resultatet blev inte riktigt som vi hade tänkt oss, det smakade ingenting! :o Lite salt bara! Usch! Å de var ju jag som gjorde degen också, så ingen kan man skylla på ;)
Såg sen i receptet att jag hade på tok för lite socker i, men hade så mycket saffran som man skulle. Jättekonstigt, det behövs alltså socker för att få saffransmak?



Sen var det julafton :) Som vi firade hos farmor och Bosse :)
Fast först var vi till mormor och Stefan en sväng och hälsade på :) Har inga bilder därifrån.






Å Angelica fick sin julklapp av mig. Jag hade ritat av en bild på henne, sen ramade jag in den å gav henne i julklapp.




Sen åkte vi skridskor här nere på isen i Edsgården.

Min gosenalle





RSS 2.0