Fredagskväll

I fredags var jag och Amanda in på birsta en sväng på dagen, köpte present till Anton som fyllde 15 år. Blev också en å annan julklapp köpt.
Då vi var hemma igen så åt vi lite julmat hela familjen + Yves. Sen kom det främmande till Anton och vi fikade och surrade en massa. Då alla hade farit hem så ringde jag Angelica och tyckte att vi skulle hitta på nåt hon jag och Amanda, å det var hon med på. Så vi ringde upp Emil som var med Robin å hörde vad dom gjorde. Bestämde oss direkt för att åka dit, Anton hängde också med. Johan var också där, en kille jag aldrig träffat förut. :) Det blev sent och vi fick tråkigt så då åkte vi hem till Johan och hämtade en film, men den va inte vidare ;) Så vi tog fram nån på Emils dator istället, blev faktiskt en bra film. Den där om 50 cent. :) Tim och Emils Hanna kom också dit nångång under kvällen. Men det kändes som det bara var jag, Angelica och Amanda som var där ;) Bara för att alla andra somnade ifrån oss! Haha, men vi var kvar där och kände oss som hemma, Robin sov i fåtöljen bredvid och vi tre slog på gamla låtar och texter och sjöng så fint ;) Roligt hade vi allt, men vid 4 tyckte vi att det räckte så vi väckte Anton som låg och sov på golvet och lämnade hushållet!

Jag orkar inte skriva mer nu, men idag har jag varit och kollat på julshow på mammas skola, hon väckte mig vit 8 och frågade om jag ville hänga med. Jag som somnade vid 3, men jag kände mig ändå pigg konstigt nog. Men jag är inte längre pigg kan jag säga, håller på att falla ihop av trötthet! Nu ska jag gå in och prata med Amanda och moster som kom hit precis. :) Adjöss

Kyla

-20 ute nu här uppe i Luleå.

Imorgon kl. 9.25 sätter jag mig på en buss mot timrå, den resan kommer att förgyllas av the sims 3 ;) Annars hade det vart rätt dött i 8 timmar.

Ska bli så tomt utan Andreas, det var så längesen jag var ifrån honom nu vilket är väldigt uppskattat! Var så jobbigt att bo ca 50 mil ifrån varandra, men en sån här kort resa ifrån varandra ska man ju kunna klara av, kanske till och med njuta utav? ;) Hihi, näe då jag tror jag kommer sakna honom jättemycket!
Men det är ju bara nyttigt att vara ifrån varandra lite också, så man uppskattar tiden tillsammans ännu mer! :) Vi kommer ju trots allt att ses efter bara några dagar igen, kanske 12 dagar. Men det känns konstigt eftersom jag är så bortskämd med att leva med honom nu. Min Andreas ♥
Märks kanske att jag är lite nojig inför detta? ;)

Måste springa och krama honom nu å ta vara på den lilla tid som finns kvar. Nattinatti!

Hemskheter

Fy vad hemska saker det händer varje dag som vi inte tänker på.
Skrev precis upp mitt namn på en namninsamling.
Handlar om en flicka som utsätts för övergrepp av sin egen pappa..
Läs själva: Hjälp Matilda 4½ år

Önskelista ;)

Nu har jag inte bloggat på ett tag, tror det är för att jag fastnat rätt mycket vid The sims 3 nu ;) Andreas har ju varit så snäll å fixat det åt mig! :D Det farliga är att jag kan sitta hur länge som helst! Det roligaste är ju att bygga husen och inreda! Det är nog därför jag gillar det så mycket, fast jag spelar ju också såklart:P Haha, jag måste bara berätta. Jag gjorde en familj med mig och Andreas i, nu har "jag" varit med barn 4 gånger där, å vi har bara fått en massa döttrar. ;) 

Nu ska ni få se vad jag skulle vilja ha..

Juicepress/mix

Dyrgrip, men det skadar ju inte att önska.. :P



Trippeltång/Vågtång
Hittat på Halens hemsida.

Kakform
En sån med avtagbara kanter. Typ som nån av de här:



Haha, vilken rolig lista va? Jag kan inte komma på nåt mer, förutom pengar.
Nu ska jag "simsa" lite! ;)

Djur och "djur"

Jag hamnade nyss inne på en hemsida som heter Coolstuff, å där kunde man köpa Triops! För er som inte vet så är det något levande slags "djur" ;)

"När du köper ett paket Triops får du ägg som ska läggas i vatten. På bara ett dygn kläcks äggen och djuren börjar snabbt växa i storlek tills de blir 3-5 cm långa. Därefter lever de lyckliga liv på ungefär 20-90 dagar."

Iallafall så hade vi sånna hemma som husdjur då vi var små! Haha! Jag tror det var för att speciellt Amanda ville ha en katt eller en kanin. Men då orkade väl inte mamma och pappa med något av dem, å det fick bli Triops istället! HAHA. Du måste skratta nu mamma. ;) Jag hade faktiskt glömt bort dom! Det var nu jag blev påmind av den där hemsidan. Usch, jag minns att dom stod i köket i en skål med vatten och att jag alltid tappade matlusten då jag skulle äta frukost. Äckliga små fula varelser. Här är en bild:


Men sen fick Amanda en kanin tillslut, Hugo som sen fick heta Hugo-Lina då vi upptäckte att det var en tjej. Jag har för mig att det var så...?
Efter något år blev Hugo-Lina uppäten av något djur.
Sen blev det tillslut att mamma och pappa köpte en hankattunge, som vi döpte till Plexus ;) Efter ett tag blev Plexus på tjocken, men hon fick behålla sitt namn iallafall:) Av 4 kattungar så var en död, två orangevita och en av kattungarna var helgrå. Vi behöll den helgrå och döpte honom till Smirnoff! :)

Plexus "Plexan" Sidén
:


Smirnoff "Smirre" Sidén:

Som man ganska tydligt kan se på bilderna så är Smirre en ganska lat och mysig liten(stor) livsnjutare!
Plexan är lite knasig och lättskrämd, henne kan man inte läsa lika bra som Smirre. "Man vet aldrig vart man har Plexan" ;) Haha! Men hon kan vara riktig mysig hon med.

Lussebak! <3

Ikväll har jag sysslat med det här:
















Det blev både lussebullar med pärlsocker och utan något alls, bäst så tycker jag. Gillar inte de med russin i.



Lussebullar

30 st

50 g jäst
150 g smör
5 dl mjölk
3 pkt saffran (+ 1 sockerbit)
250 g kesella lätt (1%)
1,5 dl socker
1/2 tsk salt
16-18 dl vetemjöl

Russin
Ägg till pensling

Smält smöret, häll i mjölken och värm till 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke, häll på lite av mjölken och rör om tills jästen har löst sig. Stöt saffranet tillsammans med en sockerbit i en mortel. Tillsätt kesella, socker, salt, saffran och resten av degvätskan i bunken. Arbeta in mjölet och knåda degen i 5-10 minuter. Degen ska vara lätt kladdig men ändå arbetsbar. Låt jäsa under bakduk i 40 minuter.

Knåda ihop degen och dela den i mindre delar. Forma lussekatter och lägg på bakapappersklädd plåt, tryck i russin och låt jäsa under bakduk i 30-40 minuter.

Pensla med ägg och grädda i 250 grader, 6-8 minuter.


Dom blev jättegoda! :D

PENGAR!

Money money money! Yes! :D Jag har precis fått pengar från csn:D
3 månaders väntan gav resultat. Det känns jätteskönt!

Kom på att jag inte kollat på csn idag så jag gjorde det och såg att jag fått min första utbetalning, loggade in på banken och såg att det faktiskt var sant! :D Jippi

Matproblem

Börjar med att berätta att jag tillbringade min lördagkväll med tre underbara barn som jag satt barnvakt åt. Vi hade jättemysigt :) Åt tacos, bakade pepparkakor, busade lite och tittade på Robinson och åt godsaker. Det gick jättebra och jag är så glad över det. Hela familjen är helt underbar. :) Jag längtar tills jag träffar dem nästa gång!

Nu sitter jag och funderar på vad vi ska äta till middag idag. Jag är verkligen hungrig och sugen på massa maträtter. Men jag får begränsa mig eftersom jag lever med en trotsig kille som vägrar testa på nåt annat än hans vanliga matvanor som består av ca 5 maträtter. ;) Jag kanske kommer kunna tämja honom, haha. Men just nu är han ganska trotsig och bestämd. Jag hoppas att han blir bättre med åldern! :D
Vill äta pasta med ostsås och bacon/skinka till, eller lax, potatis och nån god sås!
Älskar såser :) Där är jag lik min pappa. Det blir alltid mycket godare om man har någon sås till maten. :) Men nu blir det inget av mina önskemål eftersom Andreas inte gillar.
Han hade ett förslag: Pulvermos och köpta fiskpinnar, så dötråkigt så det finns inte. Kan man ens kalla det mat? Jaja, nu ska jag inte mobba dig mer Andreas.
Vi får se vad det blir för något spännande!

Alla ska sova för nu är det natt

Måste bara lägga in den här lilla barnvisan från Alla vi barn i bullerbyn!
Den är så mysig :)

Här får ni se lite snö, ni som inte har någon än. :)


Alla ska sova för nu är det natt

Nu lilla humla nu ska du sova.
Alla små ungar i sina sängar,
och deras mammor och deras pappor,
alla ska sova för nu är det natt.
Sova ska också vareviga katt.

Kossor och kalvar i sina hagar alla små får,
och alla små grisar alla kaniner och alla små lamm,
nu ska de sova för nu är det natt.
Sova ska också vareviga katt.

Skogar och hagar åkrar och ängar blommor,
och fåglar och alla sm kryp allting som lever på hela jorden,
allting ska sova för nu är det natt.
Sova ska också vareviga katt.

Nej nu ska jag sova för nu är det natt ;)


Pepparkaksbak

Tre pepparkaksgubbar

Tre gubbar, tre gubbar från Pepparkakeland,

till julen, till julen vi komma hand i hand.
Men tomten och bocken vi lämnat vid vår spis,
de ville inte resa från vår pepparkakegris.

Vi komma, vi komma från Pepparkakeland
och vägen vi vandrat tillsammans hand i hand.
Så bruna, så bruna vi äro alla tre,
korinter till ögon och hattarna på sne'.






Idag har jag bakad pepparkakor :) Köpte hem en pepparkaksdeg och tre former från ica. Vilken prioritering va? Köpa hem det då man har så lite pengar som jag har. Men jag får låna av min pojke om det behövs. Bara att leva på som vanligt då, jag kommer ju ändå få en rätt stor summa sen då jag får pengar, så då kan jag betala tillbaka. :)
Det närmar sig jul nu. Imorgon ska jag nog också baka pepparkakor med tre fina barn jag ska sitta barnvakt åt. :) Jag längtar. Så det var tur att jag övade lite idag eftersom det var så längesen. Första plåten blev det lite tjocka pepparkakor på, men huvudsaken de inte blir mjuka så tycker inte jag det spelar nån roll :)


Jag blev så glad att det blev som jag ville i idol! :) Men chockad att Erik hängde löst med Tove. Trodde han var säker. Men jag tror ändå att han kommer att vinna! :) Han har gett mig grymma rysningar de senaste gångerna han sjungit. Bäst helt enkelt.

Nu ska jag mysa vidare med pojkarna här.

Grubbel..

Jag vill inte plugga! Vad vill jag med livet? Vad gör jag om ett år? Vart kommer jag att flytta? Kommer jag att plugga? Eller jobba? :o
Det är ungefär så det ser ut i min hjärna just nu, en enda stor röra och ett stort frågetecken.
Men det är ju bara jag som kan veta svaret på allt också. Mycket frustrerande.

Nu på måndag ska jag börja plugga upp mitt ig i samhällskunskap A också. Tråkigt som tusan, jag vet inte ens varför jag tänker ge mig in på det. Antagligen för mitt bästa i framtiden, men varför kunde jag inte ha gjort bättre ifrån mig från början.. Blir så less på mig själv att jag inte gav mer.
Så på måndag läser jag alltså 4 kursen samtidigt, allt för pengar å framgång? :P Just nu äger jag inte mer än några kronor så det börjar bli tufft. Å pengarna från csn känns långt borta. Har iallafall fått beslut om att jag kommer att få pengar nån gång.

Jag känner mig som ett barn som inte är redo för vuxenvärlden (även fast jag redan är där). Men samtidigt längtar jag ju så förbannat mycket efter att skaffa familj så småningsom också, å då måste jag ju ha gjort allt det här, pluggat å skaffa jobb. Men kan ingen bara ge mig jobbet nu på en gång så livet kan börja? :D Jag vill vara där nu istället för här i pluggträsket.

Jag är inte så deppig som jag låter :) Kom bara å tänka på allt på en gång.

En mycket passande låt:

It's all 'bout the money
It's all 'bout the dum dum.......
And I don't think It's funny


Tänk att ha det som Pippi! Aldrig bli vuxen, ha bra ekonomi och bara göra roliga saker. Idag ska jag förresten baka pepparkakor tror jag, iallafall lussebullar! :) Smaskens.

Nu ska jag rusa hem och städa undan lite kläder som ligger på mitt rum, vi ska nämligen ha besök av en som tittar på lägenheten idag. Jag kommer att flytta in hos Andreas och Keno för dem som inte vet. Och Hella flyttar ihop med sin kille. :)

Spelkväll?

Ikväll har Andreas, Keno, Johan och Rikard spelat ett mariospel på wii som heter "party" nånting. De har säkert spelat sen tio! De spelar faktiskt fortfarande! Å hjälp så de skriker! Var nära att säga till dem att dämpa volymen, men man vill ju inte sabba deras glädje! Som små barn på julafton ungefär! Fattar inte att det kan vara så himla kul!
Haha, nu sitter alla och slår ut i luften med högerhanden! Det ser riktigt kul ut.
Men roligast var då de skulle skaka sin kontroll upp och ner så fort som möjligt, det såg ut som att de gjorde något helt annat. Haha! Å nu skrek Andreas rätt ut: "NEEEJ Rikard vann!" Aj mina öron!

Nu blir det äntligen läggdags, men Andreas verkar vara helt uppe i varv! Han har haft en rolig dag min kille, först var han och spelade paintball och sen det här ;)
Medan de har spelat så har jag suttit och ritat :)

Nu ska jag sova! Natttiii

Filmmys

Jag och Andreas ska titta på den nya American Pie filmen The Book of Love nu. Sen somnar vi nog gott!

Vinterland*

Vi har snö! ♥ Den kom inatt och det är jättefint ute nu, marken och träden är fulla med den vitaste pudersnön ni kan tänka er ;)
Tog en bild på hur det ser ut utanpå våran lägenhet, vi bor på övre plan. Passade också på att ta en bild då jag hade den här synen framför mig..;)


Jag och Hella var ute och gick och efter gångvägen fick vi syn på en jättestor och fin julgran! Supermysigt! Här får ni också er en titt.


Andas man mycket så ser det ut sådär :)


Det blev den bästa bilden.

RSS 2.0