Baka till namnsdagsbarn

Anders och Andreas har namnsdag idag ;) Alltså Hellas kille och min. :) Nu har jag en minikladdkaka i ugnen med mini-marshmallows i. Hoppas den blir godare den här gången, fast nu körde jag på ett annat recept.

Här är en bild på den då den står i ugnen:


Å här är en bild på vårat köksfönster. Mysigt med rött:D

Ändrade planer!

Vi håller till hos Rikard och Johan ikväll istället. Keno är redan där. Vi var nyss på Ica och bestämde oss för att det skulle bli tacos till middag, så vi tar med oss maten och våra laptops och går över till dem. :)

Första advent

I helgen har jag bara varit med Andreas. :) Vi har myst och tagit det lugn som vanligt. Ätit gott också.
I fredags tog vi vaccinsprutan mot svinis! Jag, Andreas, Rikard och Keno drog in till stan och splittrades sen en stund då jag skulle på Indiska, Andreas på banken och de andra på Carlings.
Sen gick vi och fick sprutan, det gick väldigt snabbt. Smärtfritt var det också. Men efter någon timme började det krypa fram värk i armen som sen ledde till att den bara hängde å slängde som en dö fisk! Jag hade ont så jag ville inte använda den, det var därför ;) Sov dåligt efter att ha tagit sprutan också, vaknade flera gånger av att jag råkat lägga mig på armen. Det känns fortfarande lite stelt, men mycket bättre.

På Indiska blev det iallafall en slags lykta. Jonna du vet vad det är, en sån som du har i lägenheten, den där hjärtformade som man hänger upp. Man ska ha ett värmeljus i den. :) Fin och mysig iallafall! Sen blev det en enkel svart klänning med fickor som man kan ha som linne också, det går att dra upp den så det blir som ett ballonglinne ungefär.

Idag blir vi nog bara inne och slöar. Känns inte ens som första advent här uppe i Luleå. Inte en snöfläck ute, det är lite tråkigt. Idag är det iallafall -7 grader ute, så det är ju ett + ;)

Funderar på vad det ska bli för middag idag, kanske tacos eller pizza.
Andreas favoritpizzeria har börjat med utkörning så vi kanske beställer hem en flottig pizza. Fast det är så fettigt, och man blir alltid less på smaken efter en stund. Men första tuggorna är alltid jättegoda! Så vi får se vad det blir ;) Tacos är ju helt klart ett nyttigare alternativ, fast om man är som mig så vet jag inte.. jag har jättemycket creme fraiche i min!

Jag borde nog bo med Andreas egentligen, vi är ändå jämt med varandra och går bara mellan våra hem. Det känns lite onödigt att ha två ställen istället för ett menar jag. :) Längtar tills vi slipper hålla på såhär. Nu har jag varit hos honom nästan hela veckan! Tror vi har sovit hos mig en natt bara, och det känns ju lite dumt. Men det har bara blivit så.

I fredags satte jag förresten upp allt julpynt i Andreas och Kenos lägenhet. Nu kan du se Ingrid (svärmor) hur det blev. :)


Vardagsrummet.


"Lyktan" jag köpte på Indiska som jag pratade om. :) Den hänger än så länge i deras vardagsrumsfönster.


I Andreas sovrum blev det en liten ängel.


Köket.

Tabbe

Gjorde en tabbe nyss och råkade ta bort några bilder jag lagt ut här på bloggen. Trodde jag kunde ta bort dom utan att dom skulle tas bort från inläggen, vet inte hur jag tänkte.

Nu är jag mätt och belåten efter tjockpannkakan :) så nu vill jag inte se den på ett tag!
Imorgon ska vi ta svinsprutan. Hoppas de går bra :)

Tjockpannkaka

Toppen! Kom precis på att vi ska äta tjockspannkaka idag :D Det var så längesen, åh vad gott. Tänker på hollywoodfrun Maria Montazami då jag skriver toppen! Haha, hon va för kul hon!
Nej nu ska jag springa hem, sen till ica och handla det som behövs och sen hem och göra pannkakan förstås.
Tror inte jag klarar att äta pannkaka utan glass! Det är så jag alltid ätit den.. Köper nog hem ett litet pack vaniljglass till den, även fast de helt plötsligt blir som en efterrätt då :) Men onyttigt är det ju iallafall! Har ju ändå sylt till den också.


Idag har jag fixat med komvux och miroi så att jag förhoppningsvis kan starta mina studier på miroi redan om två veckor. :) Det vore skönt att få det överstökat.

Jag är väldigt sugen på att baka lussebullar nån dag! Det är så himla gott! Speciellt nybakta varma lussebullar till ett kallt glas mjölk! :)


Bloggdesign

Jag sitter här och tuggar på mina salta pastiller! Är egentligen hungrig, men vi vet inte vad vi ska äta än. Kanske korvstroganoff och ris? Det är jag lite sugen på iallafall.
Jag sitter och är missnöjd med min bloggdesign! Är så många som har fina medans jag sitter här med en stel tråkig design som redan så många andra har. Attans att jag glömt det mesta från mediatiden ;) Inte för att jag någonsin kunde där heller, men jag hade väl grunden klar i skallen iallafall! :)
Vill ha någon snygg som man inte tröttnar på! Men Andreas kan ju koda och sådär, så han får väl hjälpa mig då han har tid. Jag kan se framför mig hur det ska se ut :D Han sitter faktiskt och kodar lite just nu.

Förut idag då jag satt och tråkade vid datorn i soffan så kom Andreas och frågade om jag ville ha en överraskning? Klart jag ville :D Så tar han fram ett litet litet kuvert ur bakfickan och ger det till mig. Lite överraskad jag blev då, det hade jag aldrig trott. I det låg det ett presentkort på Indiska laddat med 300 kr! Som han hade vunnit på en sida ;) Hihi! Jag tänkte väl de, varför går han och köper ett presentkort just där ;) Han var iallafall jättesöt som gav mig en överraskning sådär, och jag blev jätteglad! :)

På fredag ska vi in till stan och vaccinera oss, då tänkte jag passa på och kolla på Indiska om jag hittar något jag vill ha, och det kommer jag garanterat göra! Finns så mycket mysiga lyktor och grejer där!
Kanske en sån liten elefantkanna? Bara för att den var så söt. Jag dricker ju inte te, men man kan ha som prydnad.. Ni ska se att jag kommer hem med något i ljusväg istället, en lykta eller nåt ljusfat :p Kanske kan köpa mer än en sak :) Dom har fina kuddar där, men dyra!

Jaja, nu ska jag och Andreas fundera över vad det blir till Middag!

Snaggad kille & filmmys

Jag och Andreas var en sväng till Johan och Rikard (där Keno också var) och snaggade håret på min pojk! Så nu är han rakad med 9 mm stubb kvar på skallen:) Det blev bra, han trivs bäst så :) Slipper liksom ha det där tjocka håret som känns som en mössa som han brukar kalla det :D Och jag förstår honom, för tjockt hår har han verkligen!
Sen gick vi hem till mig och hämtade mitt karra som jag blev så sugen på!
Salta Pastiller ♥ och Milky Way ♥
Nu sitter vi hemma hos Andreas igen och ska slå på en Wallander och mysa i soffan:) Sen blir det sova.

Den här ska vi titta på nu..




Hej hopp

Idag är jag lite slö känner jag, iallafall har jag varit det hittills. Men det går ju att ändra på :)
Har redan börjat mörkna och jag sitter fortfarande i morgonrock! Skäms på mig. Och inte har jag ätit något än heller! Så nu ska jag gå och klä på mig och äta nåt! Kanske tar en prommis sen också, och kanske solar? Det vore skönt :)

Jaja, nu ska jag äta limpmacka och dricka nyponsoppa!

Att shoppa med Andreas ;)

Nu ska jag och Andreas strax hoppa i sängen och titta på ett avsnitt Medium och somna till det. :) Mys!
Vi kom på att vi knappt hade kramat något idag då jag nyss fick en kram av honom. Så det blev en jättelååång kram :D
Idag har jag och Andreas varit iväg på gallerian i Finland, finns ingen här i Haparanda så vi åkte dit istället. Men det är ju nära, bara två kilometer från Andreas föräldrar ungefär.
Då vi väl var där så kändes det plötsligt som att jag var ensam men hade en svans bakom mig ;) Andreas gick alltså bakom mig med tunga släpande steg och såg inte speciellt glad ut? :o Min lilla plutt! Men han gillar ju inte att gå omkring och "vela" i affärer som han kallar det! Han tycker man ska hitta det man vill ha på en gång och sluta jämföra med tusen andra saker. Men jag vill ju ha det bästa, så jag måste kolla runt och fundera lite på mitt val. Han suckade flera gånger och tyckte det var hans längsta besök på en galleria någonsin (ungefär). ;) Han är bra dramatisk ibland, men väldigt söt också!
Så jag kan säga att jag tappade lusten lite att gå omkring med en kille som var som en liten otålig pojke som bara vill hem igen.
Var nära att testa lite kläder men hängde ifrån mig och gick vidare till nästa affär.
Det blev iallafall ett par ringar som var tillsammans flera stycken till ett pris, man ska alltså ha på sig alla tillsammans. Men med min smak så har jag bara hälften av dem för jag tycker det blir för mycket annars, och svårt att röra fingret! Sen köpte jag en nagelfil, nagellacksborttagningsmedel och 3-pack trosor.
Gjorde ett snabbt avslut och bestämde att vi skulle åka på Candyworld istället:D För att göra Andreas på gladare humör;) Där blev det en massa gotta såklart!
Tack iallafall älskling för att du är som du är ♥
Det här var ju kanske inte din bästa sida då ;) Inte det bästa tålamodet då det gäller att handla, men du har tålamod med annat istället :)
Puss till dig Andreas.

Imorgon bär det av till Luleå igen!

Nya kramkompisar!

Idag var vi på Ikea och jag blev förtjust i en mjuk och gosig elefant! Så jag fick med mig den hem eftersom Andreas var så snäll och köpte den till mig :D
Vi har varit tillsammans i ett år idag ♥

Jag tror jag ska döpa min elefant till något, men jag måste komma på ett bra namn först!
Fast då jag tittar på den så ser den ut som en Elliot! Får se om jag kommer på något bättre men en hane är det iallafall ;) Köpte även en brun liten hund som såg så oskyldig ut då jag gick förbi så jag kunde inte låta bli! Jag köpte även en skohylla!
Här har ni bilder på mig och mina nya kramkompisar! :D ♥


krama elefantis


kåmpis!


krama hundis

Haparandahelg & golvläggning

Blir ett kort inlägg jämfört med tidigare.

Idag har vi hunnit med att lägga golvet på plats och fått upp två av fyra delar av mediamöbeln :)
Det börjar ta sig:) Ska bli spännande å se hur det ser ut när allt är klart där inne i vardagsrummet! Jag hoppas att det hinner bli nästintill klart innan vi åker på söndag (ev. måndag) ;) Men då räknar jag inte med tavlor och småprylar på plats.
Ett tag hade vi det lite stressigt då vi skulle få ihop golvet samt en bänk att ställa tvn på innan Idol skulle börja! Det blev iallafall klart innan halva programmet gått ;) Så vi tittade på Idol medan vi höll på med bygge. Blev verkligen förvånad att Erik fick hänga löst ikväll! Jag som har honom som vinnare! Jag tror hur som helst att han inte kommer åka ut i nästa program heller! Då blir det Mariette som åker. Hoppas att jag har rätt nu bara :)

Har alltid lika roligt och mysigt då jag är här uppe och hälsar på :)
Imorgon lappar vi ihop vardagsrummet lite till, lampa ska på plats, resten av mediamöbeln och det blir kanske en tripp till Ikea! (vilket jag diggar) ;)

Nu ska jag och Andreas krypa till kojs.
Nattinatti!

Haparanda idag, och hur gick det hos familjen?

Jag och Andreas ska åka upp till Haparanda idag och hälsa på hans föräldrar.
Det ska bli jätteroligt och skönt att komma bort lite. :) Jag har längtat länge på att åka dit känns det som. ;)
Vi tar bussen fån Luleå som går 16.45 och är väl framme två timmar senare. Båda två tar så klart med sig datorn, så det blir nog en film i bussen! Mysigt:)
Vi ska hjälpa dem att lägga golv i deras vardagsrum! :)
Sist vi var där så rev vi ju ut tapeterna, slipade väggarna, hängde med och valde tapeter till vardagsrummet och var på ikea och kollade ut någon passande mediamöbel. Men vi hann aldrig med att tapetsera, så det ska bli spännande å se hur det blev! Har fått en smygtitt på Andreas mobiltelefon av hans mamma och det såg väldigt bra ut! Så nu är det bara golvet som ska läggas på plats och mediamöbeln som ska köpas så är allt klart i vardagsrummet:) Det kommer bli jättesnyggt tror jag!

Tänkte berätta lite hur det var i tisdags då jag träffade familjen. Jag har ju inte tagit mig tid och bloggat något sedan dess.
Första intrycket jag får då jag kommer fram är att huset ser väldigt fint och modernt ut, men samtidigt mysigt. Kanske det är arkitektritat för de är snett tak i tre olika höjder, fast de fanns flera likadana hus på gatan så jag vet inte. Måste fråga dem någon gång.
Då jag knackar på dörren (fast det finns en ringklocka) så möts jag av två bedårande söta tjejer som är lite småfnissiga sådär. Jag frågar vad dem heter och får två försiktiga svar tillbaka. Sen kommer övriga i familjen och hälsar på mig, dvs pappan, mamman och lilla sonen. Dem fick mig verkligen att känna mig välkommen. Även inne i huset var det väldigt fint och mysigt.
Tjejerna visade mig deras rum och det är alltid lika roligt då man får en bättre bild på vad de är för personer :)
Sen sätter vi oss vid köksbordet och fikar och pratar tillsammans. Vi pratade på och tiden gick fort! Fick veta lite mer om dem samt att jag berättade mer om mig. Mitt i pratet går tjejerna iväg lite och kommer sen tillbaka och säger att dem har en liten present till mig! Får ett kort som de själva klippt till ett hjärta och skrivit i, samt en liten påse med innehåll :D Så gulligt! Dem får en varsin kram av mig och sen öppnade jag den lilla påsen, där i fanns ett halsband och en snäcka. Så fint av dem att ge en present till mig sådär. Jag blir alltid så generad då jag får något, å den här gången nästan tårögd.
Jag blev där i en och en halv timme tror jag! Ganska länge :) Vi hade jättetrevligt :) Sen blev jag hemskjutsad också! Väldigt snällt.
Dem visade sig vara intresserad och jag visade nog tydligt att jag också var det. :D Så blev jag tillfrågad om jag ville testa sitta barnvakt en gång innan jag kanske riktigt bestämmer mig. Och det ville jag, är ju bra både för min och barnens skull. Så om ungefär två veckor ska jag sitta barnvakt åt dem. Jag tror det kommer gå jättebra, barnen verkade så härliga.
Men jag är redan säker på mitt svar.

Här är en bild jag ritat av på min familj, inte idag utan för flera år sedan! ;)

Kan säga att dem påminde lite om min familj just i ordningen på barnen, två ganska täta flickor och en yngre pojke. Fast de här tjejernas lillebror är längre ifrån dem åldersmässigt än vad det var för mig och Amanda med Anton. Tur det, för då hinner han inte gå om dem lika snabbt då det gäller styrka! För det har Anton tagit nytta av några gånger.

Allt som allt=En jättemysig familj.

Nu måste jag börja packa min lilla väska och få i mig något att äta innan jag är helt tom i magen. :)
Vi hörs! :) Kommentera gärna, det är alltid roligt.

Drömmare

Har legat vaken i sängen sen 8 och surrat med Andreas, nu är vi uppe och ska äta frukost!
Sen ska jag hem igen innan jag drar till stan :) Det ser inte vidare skönt ut ute idag, helt grått.

Inatt drömde jag om farfar, minns inte vad det handlade om utan bara att jag såg honom. Det är ju roligt att man får träffa honom så iallafall :) Så man kan säga att man nyligen sett honom, fast jag kommer aldrig glömma hur han såg ut. :)
Jag brukar alltid ha så konstiga drömmar, kommer nästan jämt ihåg vad jag drömmer om också. Jag har kommit på något jag ska göra då jag vaknar varje morgon. Jag ska fråga mig själv vad jag drömde och om jag minns ska jag skriva upp det. Vill ha nån slags drömdagbok ;) Haha. Tycker det är så kul att minnas sina drömmar, men om man inte tänker på det det första man gör då man vaknar så är det lätt att glömma bort. Jag testade att skriva ner en dröm och få med de mesta så gott det gick, men vad svårt det är att förklara ibland! Man ser framför sig men har svårt att få till ord för att kunna beskriva!

Iallafall så skrev jag såhär:
Jag skulle på hockey med Nadja och Nicklas, det var bråttom och jag var hemma hos Johanna Sundström när de skulle hämta mig. Jag var seg. Men Johanna var inte hemma, det var bara jag där i hennes egna lägenhet.
Jag råkade spilla ut en hel juiceförpackning över hennes köksgolv! Hade tidigare skymtat en skurhink i badkaret så jag haffade den fort och började skura, men den var full i löv och jättesmutsig! Fick rengöra den först men hett vatten.
Nadja hade kommit dit och stod och väntade på mig i hallen, men hon insåg att vi skulle bli sen så hon sa till Nicklas som väntade i bilen att åka före. Jag stressade på och skurade så snabbt jag kunde! Nadja stressade mig.
Tillslut hade jag fått det fint och till och med fått bort lite andra fläckar med disktrasan, hade gått lös i hela köket! :p Nu fick vi snabba oss för vi var en och en halv timme sen till hockeyn. (Haha, är de ens någon idé att titta på matchen då?)

Då helt plötsligt tror jag att den drömmen försvinner och jag hoppas över till en annan!

Jag känner hur det skär till i mitt öga och svider till så jag knappt kan kolla! Så jag springer till en spegel och ser att närmast pupillen så har jag en liten glasskärva som sitter nerstucken i mitt öga! Det gör svinont!
Jag visar andra men ingen verkar se den. Får åka in till sjukhuset, det är ju en bit som är borta från ögat.
Då får jag plötsligt en inblick och zoomas in i ögat. Där är jag bland nån äcklig vass i djungeln, det är lerigt och det ålar massor av nånting förbi mig i motsatt riktning.
Nu ser jag att det är små krokodiler, dem är jättesmå och ivriga, ser läskiga och hungriga ut, som att dem ser mat. Jag får se hur dem utvecklas på vägen, från små yngel eller nåt till riktiga krokodiler! Fast de är fortfarande små, kanske en linjal lång. Sen zoomas jag ut igen, och känner smärta! Krokodilerna hänger fast i mina hönder! De biter sig fast och har även klorna i mig. Det gör skitont! Hur många som helst över hela mina händer.
De biter hål i mig. Jag känner hur ont det gör! Jag biter ihop för att inte skrika av smärta. Sen får nån sjuksköterka plötsligt bort dem och mina händer är helt rödprickiga och förstörda.
Då vaknar jag från min dröm, tittar på mina händer och ser att dem är hela :)

Konstig dröm va? :S
Jag har ingen aning var allt kommer ifrån, men jag är säker på att jag kände smärtan jag hade känt i verkligheten också av krokodilerna. Usch.


Jag är en drömmare, även i vaket tillstånd.

Slömåndag!?

Idag blev planeringen inte alls som jag hade tänkt mig! :( Jag har tappat självdiciplin! Det är nog för att jag inte har några måsten nu för tiden.. Jag vet att jag gör saker om jag måste eller om jag blir tvingad, men så ska det inte behöva vara. Dags för skärpning. :)

Klev iallafall upp i tid vid 8 och skippade att snooza helt idag. :)
Men vi vaknade ju redan innan klockan ringde, av våra kära grannars skrik.
Det är så vi blir väckt varje morgon ska ni veta. Ständigt bråk i denna familj, tycker det är hemskt och lite obehagligt faktiskt. Man vet ju inte vad de gör, men skriker och skäller på varandra gör de iallafall, synd att man inte förstår deras språk, annars hade vi hört varenda ord.

Blev ingen tvätt idag då jag gick runt i morgonrock långt in på dagen!
Jag ringde till Umeå universitet men det var för de mesta upptaget, och då jag väl kom fram och blev kopplad vidare så var de ingen som lyfte på luren. Så det gick ju sådär. Blev ingen tripp till stan heller, jag är usel på att tvinga mig själv, men nu ska jag bli bättre.

Ingenting av det jag hade planerat göra idag blev av helt enkelt, inte promenaden heller.

Men nånting bra har jag gjort iallafall! :)
Jag har tagit tag i alla lösa sladdar vi hade i vardagsrummet, jag tyckte dem var överallt! Men nu har jag tejpat fast antennsladden längs golvlisterna. Jag såg ingen annan lösning, inte så snyggt men snyggare än att ha den kringlad i hela rummet :) Sen var de andra sladdar också, tog silvertejpen och körde upp en hel orm under ett litet bord! Så slapp vi se den ormen mer! :)
Bokade om tvätttid också, det blir på onsdag istället. Får se om jag lyckas den gången då ;)

Jag och Andreas åt tacos till middag idag, lite måndagslyx kändes de som;) Gott var det som alltid. Men jag förstår inte hur Andreas kan tycka det är så gott, han har bara köttfärs och riven ost i sitt bröd. Tomt och smaklöst? Men han gilla't! :)

Imorgon ska jag ta vara på dagen bättre, ska ta en tripp till stan, ringa samtal och sist men inte minst träffa familjen. Jag börjar bli spänd på att träffa dem nu, men jag tror det ska gå bra :)

Nu är det snart dags för sängen, jag är riktigt trött faktiskt!
Så gonatt! :)

Slösöndag! :)

Söndagar är alltid slöa, spelar ingen roll om man inte har koll på vad de är för dag så känner man bara på sig att det är söndag tycker jag ;)

Idag sov vi till tio nångång, sen var vi sega och satt bara vid datorn och jag åt upp mitt godis sen bion igår. Blev ingen frukost, men när Andreas blev för hungrig så gjorde jag mat åt honom och mig :) Sen bestämde jag att vi skulle sola! Det var riktigt halt ute idag eftersom de regnar ute på den snö som finns. Blev blöt igenom skorna.

Bion igår var bra, någon film alla borde se tycker jag. Men lite hemsk och oroande eftersom man tänker på att det kanske kommer hända något liknande. Men jag gillar då man får följa en familj så där. Fast jag kan säga att jag har inte mycket kvar av mina naglar nu, inte för att jag hade så mycket innan heller, men igår bet jag som bara den under filmen. Var så nervös så jag glömde bort mitt godis! Det var därför jag var tvungen att äta det till frukost ;)

Innan vi åkte iväg på bion igår så tog jag mig ett bad och ville att Andreas skulle göra mig sällskap genom att sitta vid datorn där inne med mig, så då gjorde han det :D Haha, det måste ha sett riktigt kul ut! Jag tog in mitt laptopbord och en stol och så fick han sitta där istället för i vardagsrummet :)


Min mat sen igår ;D och jag i badkaret med mina prearikulära bihang på örat! Eller Plipp och Plopp som min moster kallar dem! ♥


Planer inför veckan:

Måndag
  • Morgonpromenad
  • Ringa till Umeå universitet och kolla om jag verkligen ska behöva ha en stämpel och underskrift av dem som intyg för att få mina pengar av csn.
  • Ta en sväng till stan och besöka banken och csn.
  • Tvätta.
Tisdag
  • Morgonpromenad
  • Träffa familjen :) Det blev ändrat från onsdag till tisdag istället.
Onsdag
  • Morgonpromenad
  • Inga andra planer än
Torsdag
  • Morgonpromenad
  • Inga andra plner än
Fredag
  • Tar jag och Andreas bussen till Haparanda! :) Hälsar på hans föräldrar över helgen. Vi kommer hjälpa dem att lägga golv i vardagsrummet är det tänkt. :)

Nu ska vi gå på Ica och handla nåt vi kan äta till middag innan det stänger! Blir lite sent igen eftersom vi åt lunch vid halv två ;) Hörs!

Bio ikväll :)

Ikväll blir det biomys med Andreas, vi ska se 2012. Hoppas den är lika bra som det verkar vara :) Den börjar 17.45 och är två och en halv timme lång, så det får bli en sen middag :) Fläskfilé och klyftpotatis!



Rätt person åkte ut igår i Idol iallafall, det var på tiden Eddie.
Nu ska vi titta på ett avsnitt av Medium :)

Glädje och en massa bilder :)

God kväll!

Nu sitter jag och älsklingen hemma hos mig i köket med varsin dator och nördar!
Mysfaktor är det också, tända ljus och smörmusik, Andreas måste njuta! ;) Hahaha!
Jag har fulla munnen med knäck som jag gjorde häromdagen! Super gott ♥






Nu ska berätta varför "Glädje" finns med i rubriken, eftersom jag är väldigt glad över en sak som hände igår! :D
Det ringde på min telefon och i luren var en trevlig pappa till tre barn som hade läst min annons på grannar.se.
Jag lade upp annonsen förra veckan och hade inte ens räknat med att få napp, men så gick det så här snabbt istället. Jätteroligt!
I annonsen erbjuder jag mig att passa barn, för att tjäna lite extra pengar och få något att göra här uppe på dagarna, men framförallt för att jag tror jag skulle älska det.
Har varit ute och kollat mycket på olika sidor, men de är för de mesta bara familjer i storstäder som söker barnflicka. Så jag fick ett tips av hella att kolla in den här sidan istället, där jag kan lägga upp en annons så får familjerna kontakta mig istället.

Jag blev iallafall aldeles till mig av glädje och hade svårt att lägga allt han sa på minne, men han var iallafall väldigt tydlig och sa att dem var intresserad av att träffa mig, så på onsdag ska vi ses hemma hos dem och samtala lite! Blir spännande å se om det blir något eller inte. :)

Det är en familj på två döttrar och en son. Om jag inte minns helt fel så var tjejerna 9 och 7 år och pojken var 1,5. :) Dem ville ha någon som kunde hjälpa till att ta hand om barnen på eftermiddagarna då mamman skulle jobba borta i 5 månader. Så det är alltså 5 månaders jobb jag har chans att få, det vore guldvärt för mig. :)

Nu går jag bara och hoppas! :) :)



Dessa två fejkrosor köpte jag häromveckan då jag och hella gick till Dollarstore, de blev mina för en tjögga och en göldpeng! ;) Fina tycker jag.



Här har ni en bild på min myskokladdkaka med marshmallows i (och utanpå)!
Synd att jag hade varit så snabb och ta för mig innan kameran kom fram ;) hehe. Men det syns ju att jag hade lagt marshmallows ovanpå i form av ett hjärta! :) ♥
Den blev inte så pjåkig, men jag tror det var tre andra som gillade den mer än mig! Jag tog inte en andra portion som jag annars brukar göra;)
Men visst ser den mumsig ut!? Man dräglar bara av att titta på bilden!


Tre nöjda killar mitt uppe i att ta för sig av det GODA :)

En bild på min tallrik, ser inte så jättefrestande ut kanske då jag redan börjat käka för fullt!
_________________________________________________________


Det är mysigt med tända ljus då man sitter och äter ensam framför datorn ;)


Det här blev min middag idag!
Mammas korvstroganoff som åkt bil med mig från Timrå :) Gott var det!


Jag hade tänkt ta en dusch innan jag lägger mig men jag vet inte hur det blir med det, nu blev klockan plötsligt så mycket. Jag och Andreas har tänkt se en Wallander flera kvällar i rad nu, men vi misslyckas hela tiden (mest för att jag drar ut på tiden med massa annat) ;).

Men nu ska jag avsluta detta dunderlånga blogginlägg!
Kram :)

Mat och bak!

Sitter just nu i köket hemma hos Andreasorna och har en kladdkaka i ugnen!
Blev en special som jag aldrig testat förr, med marshmallows i!
Låter gott va!?
Men det ser bara mysko ut i ugnen just nu så jag vet inte vad de blir för nåt! :o

Sen håller jag Andreas och Rikard på att göra lite mat som får mätta magarna innan jag tar fram min (förhoppningsvis goda) marshmallowskladdkaka!

Häromkvällen gjorde jag knäck också! Två omgångar, åh så gott det var :D Julkänsla!

Nu vet ni vad jag håller på med här uppe på dagarna ;)
Håller även på med ett litet projekt jag inte tänker avslöja vad det är än!
Det får ni se efter jul någon gång..

Hörs!


Idol

Igår gjorde Andreas och jag gjorde god mat och åt framför idol. Det blev marinerad fläskfilé och egna klyftpotatisar med bearniessås till :)
Vi var duktiga att hålla oss från godsaker efteråt ;)

Jag trodde aldrig att Rabih skulle åka ut igår, blev lite ledsen,
han sjöng så fint andra gången då han och Mariette hängde löst.
Jag fick rysningar och några tårar rann till och med! haha, det trodde jag inte skulle hända.

Förstod ju att han skulle åka mot Mariette (även om jag gillar Rabih bättre) men jag hade trott att Rabih skulle stå mot Eddie och att Eddie skulle åka ut eftersom han hängt löst så många gånger.

Har alltid haft Rabih som en liten favorit men ändå tyckt att Erik, Tove och Reza har varit (är) bättre...lite konstigt.
Men jag tror det är hans mysiga musiksmak som gör det, jag är ju en sån som gillar smörpaket!
Smälter av att höra sånt.

Jag tror bestämt att jag har fått en låt på hjärnan som nog kommer sitta kvar några veckor nu ;D All my life.. ♥
Har faktiskt lagt in klippet som favorit så jag kan titta om och om igen tills jag blir less! :D
Älskar pianospelet i låten, bara det får mig att rysa! :)

Måste tillägga att Erik var bäst igår, fick rysningar i hela kroppen där med:)



Den här dagen blir en mys och slödag! Fast jag tror vi ska ut och gå en sväng sen med Rikard, det lät skönt.
Och kanske spela spel ikväll å bara mysa. Då kan det hända att det slinker ner nåt gott i magen!
Men en dag i veckan tillåter jag:) Kan ju inte sluta helt, då blir det tråkigt.

Har lyssnat några gånger på All my life redan ;) Både orginalet och Rabihs version, gillar båda lika mycket :)
Rikard Keno och Andreas hånar mig nu när jag har Rabih på hög volym:D


Nu blir det promenad! :)

Csn!

Helt otroligt, jag trodde inte att dem skulle ge mig detta beslut någonsin!
Eftersom jag inte haft sån tur med csn innan och varit utan pengar i tre månader!
Men nu får jag en summa för dessa månader på 19 000! Shit..
Jag är iallafall jätteglad! För mina pengar har verkligen börjat ta slut! Nu gäller det bara att få underskrift av lärare på tre olika skolor.. ena i umeå.. hoppas att det inte ska ta sån tid bara.. får helt enkelt skicka brevet imorgon.


Ikväll har jag och andreas ätit tacos och sedan myst i soffan med lite glass (jordgubbsmilkshake för min del) till ännu en wallander! :)
Nu ska jag krypa ner i sängen med honom och sova gott! Nattinatti

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D


Jag & min kärlek:)   min milkshake:)

Dollarstore, marabou och en massa poker!



Måste börja med att säga att jag råkade glömma en tusenlapp på telefonen pappa hade tänkt köpa, den låg ute för 2700 och inte 1700 ;) lite skillnad! Men det var ju ändå för bra för att vara sant..

Jag och hella gick iväg på dollarstore förut och det blev några kap där, två 900 milliliters schamop och balsam flaskor för 20:- styck! billigt.

Nu sitter jag hos andreas och keno tillsammans med dem och rikard, och alla vi 4 sitter med en varsin dator i vardagsrummer framför Arga snickarn på 5an ;) haha! Dom spelar poker medan jag kollar bloggar och skriver i min egen! :)

Har så ont i magen nu för jag och andreas sprang iväg på ica en sväng förut och köpte oss två marabou chokladkakor.. :/ aj aj, jag åt för mycket! Vi testade en ny som heter "vinter", jättegod är den, smakar lite pepparkaka och kanel. Men digestive är godare :D

Jag kom inte särskilt långt framåt idag med att kolla upp det där med praktik som jag hade tänkt. Kan ta tag i det imorgon kanske..

Nu ska jag nog rita lite tror jag! :)



Före:   Efter: 

Här är en uppgift jag hade att rita av en sko och försöka få materialkänslan av den.
Min stövel är fejkskinn och därför gjorde jag stark kontrast eftersom det är mycket blänk i skinn :)

Jag är inte riktigt nöjd med den, men jag ritade av den då bilden fanns i min mobil och var kanske 3x4 cm till ett A3, så det var lite svårt med proportionerna! :) Så jag ska väl kanske vara nöjd med tanke på det.


.

Jag har blivit lurad!

God morgon världen..

Har nyss käkat frukost och släppt iväg min kille som skulle hem å plugga!
Så nu sitter jag här och småsjunger lite till en av westlifes låtar ;) det är min melodi :D


Haha, angående rubriken så är det så att min pappa skulle köpa en telefon på blocket igår av en kille som ville sälja sin Sony ericsson Satio för 1700 spänn!
Billigt tänkte pappa, den kostar ju i vanliga fall runt 5000 :|
Dessutom har inte den här Satio funnits länge på marknaden, kanske en månad :s
Å den var helt oanvänd också.. lät alltså för bra för att vara sant.

Men han tyckte de va lite märkligt så han ringde å surrade med killen som sa att han tänkte köpa sin kompis nya telefon istället (som ska vara sämre enligt andreas) å att han därför lagt ut den så billigt för han vill ha snabba pengar.

Men pappa trodde så klart på den där killen men ringde ändå
mig så jag kunde kolla upp om han fanns eller inte, fick namn, efternamn och ort av pappa och sökte på www.birthday.se och mycket riktigt så stämde allt, han var bara 16 år.
Så vi tänkte att killen var ung och dum bara:p

Sen är pappa på jobbet å har kontakt med den där killen som säger att han vill ha snabba pengar,
så pappa får be mig föra över pengar till killen eftersom pappa inte har tillgång till sin bankdosa på jobbet.
Men jag hade inte tillräckligt med pengar så jag bad Andreas göra det.

Bara nån timme efter överföringen så ringer pappa till mig och säger att han blivit lurad.
Han hade väl försökt få tag i killen efter överföringen men han hade inte svarat. Så då kollade pappa upp hemnumret till killen och då svarar killens pappa som berättar att det har hänt förr, att det inte är hans son som lagt upp anonnsen utan att personen använder hans id. Han hade blivit anmäld av killens familj tidigare.

Så smsade jag pappa imorse å skrev att jag tyckte han skulle anmäla det.
Då får jag som svar tillbaka:

Ringde polisen igår kväll och anmälde. Andreas fått tillbaka sina pengar.
Nu lyssnar jag på Björn Rosenströms låt jag har blivit lurad. Ha Ha

Stackars pappa, men nu har han ju lärt sig att man inte ska lita på folk så där.



en liten bild jag satt ihop

HAHA! Titta vad fint jag har gjort

___________________________________________________________________


Funderar på vad man ska göra av den här dagen då.. kanske kolla om det går att få praktikplats nånstans? :D
Är nämligen ganska sugen på att göra nåt på dagarna, har ett dagis rätt nära som jag kikat in på en gång,
verkar mysigt där. :)
Ska även skicka in papper på att jag vill vara med på vikariepolen eller vad de nu heter.
Så det kan ju vara bra om man får visa lite vem man är innan tänkte jag, så kanske dem vill ha mig där fler gånger.


Frågan är bara hur man ska gå till väga, kan man gå dit å fråga bara, eller vore det helt galet? :S
Jag tror jag ska kontakta arbetsförmedlingen ändå kanske, även fast jag inte kommer få pengar från dem,
får ju snart pengar från csn hoppas jag.
Har varit utan inkomst sen jag flyttade hit (för dem som inte vet) och nu börjar pengarna ta slut. :(
Sökt csn tre gånger, de två första blev de nå fel å jag fick ingenting beviljat.
Sista sökningen har dem hållt på med en månad nu :(
Det skulle man tydligen få räkna med sa en dam då jag ringde dit å kollade läget.


Är sugen på att gå en prommis och få lute frisk luft, kanske ska kolla med johanna om hon är sugen, för hon ska tydligen vara back in town nu ;) Vill även gå och kolla på dollarstore som tydligen ska finnas rätt nära med gångavstånd. Ska kolla med hella om hon vill dit med mig idag, för det var hon som berättade om det för mig. Vi skulle behöva nån djuptallrik efterson det bara finns tre och en håller på att gå sönder..

Wiho, hella ville ;)
Hörs!

Här ska bakas!

Hej hopp!

För ett år sedan hade jag nog aldrig trott att jag skulle skaffa en blogg idag!
Men jag läser så många andras så det kan väl vara kul att ha en egen också kanske?
Får se hur flitigt den kommer användas.. ;)


Inatt sov jag och Andreas i min å Hellas lägenhet, vilket vi inte gör särskilt ofta, men nu har jag bestämt att vi ska vara lika mycket hos mig som hos honom! ;) Det känns så onödigt att ha dela en trea om man inte är där liksom, så nu ska jag ändra på det.

Måste bara berätta vad jag gjorde igårkväll, rensade avlopp på toan! UÄK! Anledningen var att då jag tog en dusch så rann vattnet undan så sakta så jag anade att det fanns en massa hår där! Presis så var det också, både jag och Hella fäller hår som bara den! Så jag är rädd för att det inte blir sista gången jag gjorde det :s Men tummen upp för hur fräscht det kändes sen! :)

Idag har jag suttit inne hela dagen lång! Sprang iväg en sväng till tvättstugan och skulle tvätta men någon hade tagit tvätttiden..suck. Men jag måste erkänna att jag var över en timme sen! Haha;) Så jag ska inte säga något (a)

Nej nu ska jag återgå till mitt brödbak! Mums vad gott med nybakt bröd





En bild på mig från tidigare idag..

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0