Uppdatering

Okej Sara;) Nu får jag väl lov att uppdatera då.
Men jag har inget roligt att skriva om... Hm?

Jag har varit ledig hela veckan, haft långtråkigt många gånger och inte rört på mig särskilt mycket. Jag är en lat människa.. men hör å häpna, jag ska strax ut på en promenad! Håller på att ladda min gamla rosa mp3 bara, så jag slipper gå omkring utan musik. Det är inte så pjåkigt väder ute idag, men det kunde varit bättre. Solen skiner, men det är mycket moln ivägen, eller det ser mer ut som dimmiga moln.

Nu i helgen ska vi ha sista träffen i kursen jag går i. Ska bli lite roligt att äntligen få "inreda", (vi ska delas in i grupper och åka till en möbelaffär och ta precis vad vi vill och mixa ihop ett vardagsrum tex.). Det låter roligt iallafall, men jag gruvar mig lite inför en redovisning vi ska ha, jag har inte knåpat ihop den än. Måste göra det innan det blir kväll och jag absolut inte vill göra skola. Ska mysas som vanligt framför tvn till god mat ikväll. :) Igår åt vi tacos också, det är ju riktigt mumsigt det med, men ikväll blir det fläskfilé och klyftpotatis:D Jippi!

Jag såg på Eurovision song contest igår, tyckte det var sjukt att inte Anna gick vidare. Jag tycker hon kan sjunga grymt bra, jag är bara inte så förtjust i det darriga hon har i rösten hela tiden, tycker det blir lite föör mycket ibland. Lite fåraktigt, men annars tycker jag att hon är bra. Mycket bättre än många av de som gick vidare igår i alla fall! Jag fick rysningar av hennes sång många gånger. :)

Åh, jag längtar "hem" till Timrå, jag vill vara där nu. Eller Haparanda! Jag tror det kommer gå över då jag får jobba igen och vara med en familj och slipper sitta inne i en lägenhet. Jag gillar inte att bo i lägenhet kan jag säga, skulle vilja ha en gräsplätt i alla fall.

Lägenheten behöver städas, det är fullt i alla sop- och papperskorgar, dammråttor under möbler och väldigt ofräscht på alla ytor. Kanske man gör ett ryck efter prommisen, då kommer det kännas roligare att vara här inne sen.

Min kära cykel behöver lagas också, den är egentligen inte trasig, bara omöjlig att fixa själv. Jag vill ut och cykla nu när det är bart ute! Måste ta tag i det också! Ska skriva en "att göra lista".

Här var jag ganska brun. Där var jag i nån verkstad där jag sommarjobbade för två år sedan med att städa.

Sunshine

i helgen har det varit hur varmt som helst här i Luleå, 35+ i solen som varmast, galet! Men trots det finns det små små högar av snö kvar. Tycker det är konstigt, men det måste vara för att det är mycket skugga just där.

Jag hoppas på att få lite färg så jag slipper vara blek innan sommarn kommer! Tror dock inte att jag kommer lyckas så bra, jag tror jag har ganska svårt för att få färg. Men fick till och med smörja in mig med solskyddsfaktor i ansiktet och på axlarna för att inte bränna mig, huden var kokhet.

Värme


Här släppte jag iväg Andreas kl.18.00! Alla systemvetarna var bjudna på grillbuffé. Jag blev ensam hemma, men dog inte för det. :-)

Nyss satt jag ute på balkongen och väntade på Andreas som var påväg hem, alltså klockan 1 på natten och jag satt i shorts ute utan att frysa! Varm dag har det varit idag!
Kopierade direkt från min facebookstatus:
"21 grader i skuggan, 32 i solen, inte illa! :-D nu måste sista snön försvinna här i Luleå!"


Alla studenter levde om, det var mitt sällskap för kvällen! ;)


Långhelg med SOLEN

Hehe, iallafall idag var det sol! Riktigt varmt också! Satt i linne på balkongen i säkert två timmar och ritade, det var sommarvärme. Sen blev det molnigt, men i helgen skulle det vara varmt och fint igen!


Andreas ute på balkongen förra veckan då det var varmt ute.


Fulväder, promenad å mormorprat

Varning för tråkigt inlägg.


Idag hade jag tänkt kliva upp vid 7 och ta en promenad, men när klockan ringde imorse så var jag bara SÅ trött. Tillät mig somna om och vakna igen vid halv 9 nån gång, skönt. Det var jättesoligt och fint väder ute då, men jag kände mig lite seg och satte mig vid datorn (som vanligt) och drog ut på tiden. Runt 12 tror jag det var så bestämde jag mig för att jag skulle ta min promenad, då tittade jag ut och såg gråa moln, och rätt vad det var så började det störta ner hagel, precis som att himlen bara öppnade sig. Kan tänka mig att det hade gjort ont att få det på sig om man var ute då. Efter haglandet så övergick det till snö, och till sist regn.. suck! men efter regn kommer ju solsken som man säger, och det gjorde det :-) Världens växlande väder hade vi här i Luleå idag alltså.

Jaja, det blev ju ingen promenad då, kände mig inte så sugen, så gjorde mig en god kyckling/pastasallad istället. Och till min stora förvåning så märkte jag inte ens att jag saknade dressing förän efteråt! Tur, då finns det ju en maträtt jag kan äta utan sås ;) Jag är väldigt kär i sås till all mat, det blir oftast så torrt och tråkigt utan. Men jag tror att såsen är den skyldige till att jag går upp i vikt hela tiden. Så nu ska jag skärpa mig, det är även därför ja börjat med promenader. Fast jag har tyckt om att gå ut å röra på mig å få frisk luft innan också, men är man en rätt så lat människa som mig så är det ganska sällan det händer.
Men sen i måndags förra veckan så har jag varit ute och gått 1 timme nästan alla dagar! Tror det bara är två dagar jag inte gått, och jag är faktiskt lite stolt. Men det är skönt och jag längtar nästan till nästa promenad! Haha. Nåt annat som jag är stoltare över är att jag inte har köpt/ätit godis under den tiden heller, inte likt mig om man säger så. Jag är en godisråtta å det vet nog alla som känner mig. :-)

Iallafall så kom jag ut 1 timme idag iallafall efter att jag hade ätit min sallad. Och rätt vare va så tyckte jag att jag hörde nåt ljud i bakgrunden då jag hade hörlurar i öronen med musik i, då var det min telefon som ringde, eller ja.. Johanna! :-) Hon hade precis kört förbi mig men va inte helt säker på att det var jag så hon vågade inte stanna, men eftersom jag var precis utanför Vänorts där hon bor så svängde jag in till parkeringen och gick och surrade med henne lite. Det var verkligen längesen vi sågs, så vi sa att vi kanske skulle ses nåt i helgen om de inte va så att jag skulle sitta barnvakt. Så vi får väl se vilket det blir då.



Alldeles nyss så ringde mormor och surrade en stund med mig, hon ville nog mest påminna mig om att gratta Basti som fyller 21 idag! Jag har bara grattat honom via facebook och sms så jag ska ta och ringa en kortis sen tänkte jag. Mormor är så rolig, hon hade inte mitt nya mobilnummer som jag har haft i typ 1 år minst, så hon hade ringt mitt gamla å kommit till nån Magnus! Hon ringde till stackars Magnus två gånger också, för hon trodde hon slog fel nummer, och det tyckte hon va så roligt. Hon sa att han var såå trevlig och tyckte på skämt att jag kunde ringa dit om jag ville prata med en trevlig människa.

Sen har hon alltid lite skvaller å berätta, och hon pratar gärna på länge om vad hon gjort idag och vad hon tycker om saker och ting. En riktigt pratkvarn är hon, hon berättade till exempel om när hon brukade ringa sin bror Erik och ofta råkade ringa fel nummer, för det hände tydligen flera gånger (själv tror jag att hon kan ha ringt fel med vilje;)). Iallafall så kom hon alltid till jättetrevliga människor som hon kunde prata med i en halvtimme. Mormors kommentar till detta: "Å de va ju bra". Haha! Nu tror jag ni fattar hur hon är.

Hon undrade också om jag hade fått hennes brev med slutet på berättelsen om "Den modiga lilla skogsmusen".. alltså det var en mus som hade tagit sig in i mormors hus och höll sig kvar där i en vecka, och om nätterna så var det katt och rått jagis, så mormor skrev två 4A om det och skickade till mig ;) Hon är för rolig. Hon gillar ju att brevväxla det vet jag ju, så nu ska jag ta och skriva ett brev tillbaka till henne, då kommer hon att bli glad! Jag har fått tre brev från henne nu när jag bott här, och varje gång hon skickar så får jag alltid nåt urklipp från nån gammal tidning där hon skickat in nåt. Kan vara allt ifrån födelsedagsdikter hon skrivit till mig som liten, eller hennes egna dikter som hon skickat in till tidningen, eller så kan det vara artiklar där hon själv varit med i... "Jag såg ett ufo" Haha! Hon skrev även i det brevet så hon skickade med den artikeln att "du vet väl att du har en knäpp mormor vicki!?" Oja, jag vet ;)

En bild från förra vintern då mormor fyllde 70 år! :-)

Anton - Melker - Isabell - Mormor - Amanda
Jag - Cecilia

RSS 2.0