Nu är det påsklov! :)

Idag har jag jobbat min sista dag innan lovet, känns skönt att få vara lite ledigt efter den här dagen. Jobbade från 8.30 till 19.00, jag är ju inte så van vid det så nu är jag rätt trött. Imorgon åker vi upp till Haparanda och hälsar på Andreas föräldrar, det var verkligen längesen jag var där nu så jag längtar :-) Sist var innan jul, och vi som bor så nära! (13 mil ifrån bara). Det ska bli så mysigt, förra påsken var vi också i Haparanda, och då var det första gången jag träffade dom! Konstigt, för det känns som jag kännt dom jämt men samtidigt så känns det som om förra påsken var igår. Jaja. Nu ska jag tvätta bort min ansiktsmask och lägga mig i sängen och bara vila!


Uppe med tuppen

Väcktes 7 av klockan och klev upp direkt så att Andreas slapp höra pipet om igen, fast jag hade inte tid att snooza heller. Nu har jag precis ätit klart min frukost som blev ett glas yoghurt och några bitar färsk ananas! Sitter inne i köket med datorn och har lyssnat på musik medan jag åt. Snart ska jag bege mig till bussen och åka in till stan. Ska städa i en lägenhet där inför fotografering av mäklare. Så vad jag tror är det bara ytligt den ska städas, inte inne i skåp som en flyttstädning. Spännande å se hur det går. Bussen går 8.00 så jag ska nog gå och göra mig i ordning nu! Skriver mer om jag kommer tillbaka sen, eller så kanske det tar sån lång tid att jag får åka direkt till jobbet sen..

Olåst!

Vi hade tydligen sovit med ytterdörren olåst inatt! Kanske därför jag drömde dom jag gjorde :S läskigt



Hittade en bild på min telefon! Haha :D Så kan det gå om man lånar ut sin telefon till en tvååring! :) Han har visst försökt ta kort på sig själv, säkert något han lärt sig av sina systrar ;) En riktig sötnos!


Inbrottsförsök i min dröm

En till sjuk dröm! Basti var väl huvudrollen måste jag säga, haha! ;)
Det var jag, Basti, Amanda & Jonna tror ja.. iallafall så var vi hemma i Timrå i "mitt" hus i Edsgården. Å det var ett gäng inbrottstjuvar som slingrade sig runt vårt hus och kikade in genom fönstren. Basti och jag sa till dom andra att vi skulle stå helt stilla och gömma oss bredvid ett av fönstren, men dom lyckades se mig! Å då började dom skjuta mot oss med sina pistoler, men träffade inte. Vi sprang ner i källarn och trodde att vi kunde fly därifrån, men vi var klimpiga och basti skrek hela tiden ;) Så dom hörde oss givetvis då vi kommit in i garaget. Så dom stod i porten och väntade, började skjuta igen men ingen av oss blev träffad! Vi lyckades knuffa omkull dom och jag fick tag i en pistol och skjöt mot dom, då sprang dom iväg och vi sprang upp på gatan till en granne. Det var bastis idé, han kutade fort som attan och slet upp dörren till grannen och skrek: DISA DISA!! HJÄLP! hahaha! Disa bor inte ens där längre, men de verkade inte basti veta om. Å det var sent på kvällen så barnen i huset sov å blev väckt av bastis vrålande.

Sen var jag plötsligt på havet på nån liten båt , där ar det stormigt och vi höll på att krocka med en stor färja..

Jag var tvungen att tänka efter lite där vad det var jag drömde egentligen, för de var 2 timmar sen jag vaknade! Drömmer ofta väldigt konstiga drömmar med folk jag inte sett/tänkt på på länge!

Fredag=städdag

Idag var det jobbigt att kliva upp ur sängen, kanske jobbigast för att det var ett måste. Jag ska ju åka och städa snart, börjar kl.10 och måste byta buss inne i stan så jag måste åka redan 9. Åt nyss mannagrynsgröt med hallonsylt men var inte alls nå sugen på det, känner mig lite lurig i kroppen så jag har ingen matlust. Mådde till och med illa av att äta en muffins. Nu ska jag klä på mig och dra till bussen!


Svettigt

Som rukriken lyder så är jag lite småsvettig efter en rask promenad ute i det fina vädret! Riktigt skönt!

Där i huset som är i mitten av bilden bor jag, Andreas(min) & Andreas (Keno).
Ser inte så trevligt ut om jag får säga de själv ;) Men vi trivs iallafall bra. :)


Tog en bild på Andreas för nån dag sen då vi var ute och gick, det blev tydligen för varmt för Andreas som hade dunjacka på sig ;) (oväntat!)

Jaja, nu ska jag snabba mig lite och duscha, sen åka iväg och jobba :) Lovat barnen att vi ska baka idag, chokladbollar var förslaget av dom, vad enkelt för mig! Då behöver jag bara stå och titta på :) Hoppas dom vill ha pärlsocker på och inte kokos ;) Gillar inte kokosflingor!

Limekyckling och "köksbygge"!

Andreas är slut för ikväll, nu hör jag bara snark där borta från soffan ;)
Vi åt "Limekyckling" till middag idag, det var mitt initiativ och jag blev ganska förvånad att Andreas lät sig lita på mig och knappt ens synade vad jag hade i då jag lagade maten.
Resultatet blev ett klart "G"! ;) Men jag tror jag överdrev lite med allt möjligt och följde inte receptet helt, vilket jag nog borde ha gjort den här gången. Det blev nästan för mycket smak, det brukar ju alltid vara så att man följer receptet och sen är man inte nöjd efteråt, utan vill krydda mer! Så jag tänkte att jag skulle slippa göra det ikväll å körde på med lite extra på en gång. Men nu vet jag till nästa gång jag gör den. Här är receptet :

En lättlagad kycklingrätt som smakar gudomligt. Perfekta fredags maten. Passar bra till ris.

Du behöver:

4 kycklingfiléer
I lime
1 dl ljummet vatten
½ -1 hönsbuljongtärning
2-3 dl creme fraiche
I tsk soja
3 msk flytande honung
Salt och peppar efter smak


Tillagning

  1. Skala limen med potatisskalare utan att få med det vita. Skär skalen i tunna strimlor.
  2. Dela filéerna på längden och stek dem ca 5 minuter på var sida.
  3. Lägg över dem i traktörpanna eller annan vid stekpanna. Salta och peppra, strö över limestrimlorna och droppa limesaften över.
  4. Vispa ihop varmt vatten, buljongtärning, soja, honung och cremefraiche och häll över kycklingen.
  5. Låt småputtra under lock 5-6 minuter. Garnera med persilja.

Nu till köksbygget ;)

Vi hade en uppgift i kursen jag går i att bygga ett rum i vårat hem av en så kallad "kapa-skiva". Vi skulle bygga i skala 1:10 och det är jag glad för, för då kunde jag till och med "räkna" ut själv vad det skulle lbi för mått. :D (var ju bara att sätta "," innan sista siffran) Blev nästan stolt att jag klarade av det helt själv! Med mina mattekunskaper borde man nog bli det, haha!

Här är iallafall bilder på mitt bygge:

i uppgiften var de golv och väggar vi skulle "göra om" så därför är det lite olika varianter på bilderna.

Måste bara säga..

4427,50 vann Andreas i en pokertunering ikväll :D sjukt bra ju.

Nu kan vi lägga oss och sova gott inatt :)

Blogga blogga blogga!

Nu var de lite längesen igen.

Måndag tisdag och idag har jag jobbat lite mer än vanligt, pojken var febrig så jag har varit hemma med honom från dagis. Så jag har varit ganska trött då jag har kommit hem på eftermiddagarna (working 9-5) ;) Vi har haft mysigt och roligt iallafall :-) Och nu är jag ledig imorgon.

Har fått napp igen av en tjej som behöver städhjälp 1 gång varannan vecka, och då passar fredagar perfekt eftersom jag är ledig då från "barnflickejobbet". Så nu ska jag förhoppningsvis bli städtant igen ;) fast denna gång känns det som i ett finare sammanhang. Nu ska jag städa ganska nytt och fräscht hus åt en barnfamilj. Det går bra nu. :-)

Vi ska träffas nu på fredag och redan samma dag börjar jag att städa. Känns bra!
Nu i helg har vi träff med skolan igen också, så det är ganska skönt att få en dag ledig den här veckan iallafall så jag kan hitta på nåt annat. :-)

Nu ska jag äta minipannkisar som jag gjort i mina muffinsformar! ;)


Viktoria <3 Hertz!

Jippi! Jag hittade en bil som går från Härnösand till Luleå! Fick välja när jag ville åka och valde fredag, då hinner jag med mig lite mer här. Tänkte hälsa på farmor imorgon, och senare idag blir det Birsta en sväng.

Så skönt att slippa betala för hemresan iallafall :) På vägen hit blev de lite dyrare. Tog flyget för 500 lappen, blev taxi dit för 175 spänn, rätt billigt ändå. :) Men jag gillar gratis bättre.

Så om ni ska åka någonstans kan ni alltid gå in på den här sidan och kolla om det går någon bil, för det är helt gratis :D https://www.hertzfreerider.se ! Jag har kört bilar åt dom några gånger nu och det är så skönt :) Fina bilar är det också. Men de är bara där under "Gratisresor" ni kan kolla om det finns någon bil, annars kostar det pengar. Det är hur många städer som helst finns att välja bland också. Det är ett hett tips!


RSS 2.0